Rusya Abartılıyor (27 Kasım 2015)

RUSYA ABARTILIYOR

Türkiye gerçekten ateş çemberi içinde bulunmaktadır.

Çevremizde ve üzerimizde büyük oyunların oynandığı muhakkaktır.

Bu büyük oyunda Rusya Figürandır.

Oyun Kurucu ABD'dir.

Dünya ABD'nin işgalindedir diyebiliriz.

Ortadoğu'da da  Suriye'de de haritalar ABD tarafından çizilmektedir.

2011 yılında BM Güvenlik Konseyinde Suriye'de rejime müdahale kararı Rusya ve Çin'in vetosu nedeniyle uygulanamamıştır. Rusya BM Güvenlik Konseyinde koruduğu Suriye'ye  Ekim 2015 tarihine kadar aktif desteğe teşebbüs edememiştir.

Bunun sebebi bölgedeki ABD hakimiyeti ve etkinliğidir.

Eylül 2015 sonunda BM terör zirvesinden sonra ABD'nin yeşil ışık yakması ile sınırları belirtilmiş görevleri icra etmek üzere Rusya Suriye'ye hava ve deniz gücü ile gelebilmiştir.

Buradaki görevi, Muhalif güçler tarafında sıkıştırılmış ve etrafındaki çember gün geçtikçe daralan, İran ve Hizbullah destekli, Rejim Kuvvetlerine yardım etmektir.

ABD bu görevi, Rusya'ya havale ederken Türk-ABD ilişkilerini korurken, son zamanlarda batının isteği hilafına gelişmiş olan Türk-Rus ilişkilerinin bozulmasını da düşünmüştür.

Yani, hem ABD'nin Nusayrilere bırakmak istediği bölgedeki Suriye muhaliflerinin direnci kırılsın, hem de Türk-Rus ilişkileri bozulsun istemiştir.

Çünkü Türkiye yaptığı anlaşmalarla, Ukrayna meselesinde ambargolarla sıkıştırılmış Rusya'ya bir nevi hayat nefesi vermişti.

Sonuçta, güneyimizde büyük bir oyun oynanıyor.

Irak'ta olduğu gibi Suriye'nin haritası da ABD tarafından çizilmiştir.  

Şimdi çizilen bu haritanın içi doldurulmaktadır.

Bu haritaya engel olan Rejim muhalifleri tasfiye edilmeye çalışılmaktadır.

Tehlikeli olan, Türkiye'ye rağmen güneyinde PYD-PKK yönetiminde özerk bir Kürt Bölgesi oluşturulmasıdır.

Fransa da koalisyona girmeye zorlanarak, ABD Suriye'de önemli bir askeri güç toplamış ve durum üstünlüğünü sağlamıştır.

Bu durumda, hududumuzu ihlal eden uçağının tarafımızdan düşürülmesine karşılık Rusya ne yapabilir.

İki ayda bir avuç Türkmen Mücahit'in elinden bir tepeyi alamayan, Halep ve İdlip Çevresinde bir haftada ele geçen yerleri bir günde muhaliflerce geri alınmasını engelleyemeyen, dokuz devletle oluşturduğu  Bağımsız Devletler topluluğu  bünyesinde beş adet Türk asıllı devlet, Ülkesinde 30 milyon Müslüman barındıran, Ukrayna, Güney Osetya, Gürcistan ve Çeçenistan ile sıcak sorunları bulunan, ekonomik sıkıntı içinde olan, Avrupa ambargosu altında bulunan Rusya'nın Türkiye'ye karşı sıcak savaşa sebep olacak bir girişimde bulunması çılgınlıktır.

Böyle bir çılgınlıktan da kendisinin zararlı çıkacağını bilmesi gerekir.

Laskiye 'deki hava üssü ile Tartus'taki Deniz üssü Türkiye için kolay bir hedef haline gelir. Boğazlar kapatılır. Üsleri ile deniz irtibatı kesilir.

Rusya ancak, Suriye'deki masum insanlar üzerindeki baskısı arttırabilir. Ekonomik bazı yaptırımları deneyebilir. Bir de fırsatını bulursa bizim bir uçağımızı düşürme girişiminde bulunabilir. Türkiye de bu girişimlere karşı tedbirler geliştirebilir.

Bir kısım paralel basın ve paralel zihniyet, Türkiye'nin TSK tarafından komploya getirildiği, Türkiye'nin Rus taarruzu tehdidi altına girdiğini ileri sürerek millete "EHVAM" pompalamaktadır.

Bu menfi propagandalara itibar etmek Türkiye'nin ABD ve batılı müttefiklerinin kucağına itilmesine ve Hükümet ile TSK 'nın arasının açılmasına sebep olur.

Propagandanın amacı da bu olmalı.

Türkiye korku ile yönetilemez.

Rusya ateş olsa cürümü kadar yer yakabilir.

Esas tehdit olarak ABD'yi görelim ve bunun için de, birlik ve beraberliğimizi muhafaza edelim.

Bölücü terörü bertaraf edip Kürt Kardeşlerimizle kardeş kardeş geçinelim.

Suriye'de batı ittifakının hedeflerine ulaşmasını engellemek için Muhaliflerin Suriye içinde bir hükümet kurmalarını teşvik edelim, Suudi Arabistan ve Katar gibi Müslüman Ülkelerin etrafımızda toplanarak Muhalefete ihtiyaç duyduğu müşavirlik, lojistik ve eğitim desteğini sağlayalım.

Cesaretle, izzetimizi koruyarak ve soğukkanlılıkla yolumuza devam edelim. 27 Kasım 2015

Adnan Tanrıverdi

ASSAM Ynt. Krl. Bşk.

 

 

Paylaşmak ister miydiniz?

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn