Sayın Deniz Baykal'a Açık Mektup (12 Şubat 2008)

SAYIN DENİZ BAYKAL?A AÇIK MEKTUP 

(Mektup, sayın Baykal?a ve CHP Milletvekillerinin elektronik posta adreslerine 12 Şubat 2008 tarihinde gönderilmiş, ancak cevap alınamamıştır)

Sayın Baykal,

Dünkü grup toplantınızda, ''Söz konusu olay, hepimiz çok iyi biliyoruz ki bir kaç bin genç kızımızın üniversitede türbanlı olarak okuma hakkını elde etme mücadelesinin ötesindedir'' diyerek; içinden geçilen dönemde, milletimizin büyük bölümünün maruz kaldığı haksız, hukuksuz, yasa dışı ve adaletsiz muamele karşısında uğratıldıkları mağduriyetin boyotunun idrakinde  olamadığınızı, küçümsediğinizi ve umursamadığınızı  gösteriyorsunuz.

 

Anlamsız yasaklar nedeniyle sadece Türk Silahlı Kuvvetlerinde 1626 subay ve astsubay tasfiye edilmiştir. Aileleri ile birlikte on binin üzerinde  insan mağdur edildi. Binlercesi de emekliliğe zorlandı. Bunların hem görevde iken hem de ayrıldıktan sonra neler çektikleri sizin umurunuzda değil mi?

İmam Hatip Liselerinde okuyan binlerce kızımızın tahsili yarım kaldı. Aileleri ile birlikte hayalleri yok olan bu insanların çektikleri sizi ilgilendirmiyor, değil mi?

Üniversitelere, İlahiyat Fakültelerine alınmayan genç kızlarımızın umutlarının ellerinden devlet eliyle alınmasından zerrece üzülmüyor musunuz?

Yargıdan, milli eğitimden, Yüksek öğrenim kurumlarında, mülkiyeden, hasılı tüm kamu görevlerinden, inançlarını yaşamlarında uyguluyor diye binlerce memurun kapı dışına bırakılması sizi ilgilendirmiyor mu?

Doğrusu hayret ! Sanki başka bir ülkede yaşıyor gibisiniz. Siz nasıl bir sosyal demokrat partisiniz? Hayat tazınızın değiştirileceği yersiz endişesi ile, fırsat verilse, islâmi inancını yaşayan insanların hayatını söndüreceksiniz. Bu ne büyük duyarsızlık? Sosyal meseleler karşısındaki duyarsızlığınızı hayretle ve esefle karşılıyoruz. Şundan emin olabilirsiniz ki meydanlarda yasakların devamı için toplanıp eylem yapan birkaç bin kişi dışında tüm millet de sizi anlayamıyor.

İnsanın, sizin ve partinizin gözünde hiç önemi yok mu? İnanca saygılı olduğunuzu söylüyorsunuz ama, inanca dönük en küçük temel hakkın verilmesi söz konusu olduğunda, rejimi, Cumhuriyetin temel ilkelerini ileri sürerek bütün öfkeniz ile karşısına dikiliyorsunuz. Millete de Devlete de zarar veriyorsunuz.

Sayın Baykal,

Anayasa değişikliğini, Anayasa Mahkemesine götürünüz. Yapabilecek başka yasal imkanlarınız varsa, onları da kullanınız. Elinizden geleni ardınıza koymayınız. Tüm mağdurlara sizden gelecek hayır eksik olsun. Ama lütfen insanları daha fazla rencide edecek sözler söylemeyiniz. Selam ve saygılarımla. 12 Şubat 2008

Adnan Tanrıverdi

E.Tuğgeneral

ASDER Gnl.Bşk.

Paylaşmak ister miydiniz?

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn