Emekli Orgeneral Tuncer Kılıç'a Cevap (25 Ocak 2006)

EMEKLİ ORGENERAL TUNCER KILIÇ'A CEVAP

AK Parti Milletvekillerinden Mehmet Dülger?in ?Emine Hanım eğer istiyorsa Çankaya Köşküne çıkarken başını açar. Aksi bir duruma Türkiye hazır değil? beyanlarından sonra, MGK eski Genel Sekreteri Emekli Orgeneral Tuncer Kılınç da  Yeni Çizgi Hareketi dergisine verdi röportajda, Recep Tayyip Erdoğan?ın Köşke çıkıp çıkamayacağının sorulması üzerine ?Çıkabilir tabii, ama çıkmaması uygundur? Ben bir tarihte birilerine ?Eğer eşleriniz sizi dinlemiyorlar da, inancımızdır falan diyorlarsa, boşayın? dedim. Yani siz kendinizi illa siyaset yapmak, illa Türkiye?yi idare etmek istiyorsanız, o takdirde boşanmanız gerekiyorsa boşanırsınız tabii.?  Demişti.

(Yukarıdaki beyanlar üzerine Gerçek Hayat Muhabiri Ümmahan Atak Hanım ile aşağıdaki röportaj ?Gerçek Hayat dergisi?nin  27 Ocak2006 tarihli sayısında yayınlanmıştır.)

 

 

BİRKAÇ KİŞİ İLE DEVLET YÖNETİLMEZ

  

 

ASDER Genel Başkanı Emekli Tuğgeneral ADNAN TANRIVERDİ:

Tuncer Kılınç'ın bu açıklaması milletin benimsediği değerlerle çelişiyor. Böyle bir düşüncenin kabul edilmesi mümkün değil. Daha doğrusu, nasıl böyle bir şey düşünülüyor, anlayamıyorum. Bunu söyleyen her kimse, söylediğini ciddiye almıyorum. 

Bu devletin başına, milletin değerlerini özümsemiş kişilerin gelmesi gerekir. Bugün yaşadığımız sıkıntıların sebebi, devletin üst kademesindeki kişilerin, milletin değerlerini paylaşmamasıdır. Bürokratik otorite ile siyasi otoritenin çatışmaması gerekiyor. Ülkemizi, olması gereken huzura ulaşmaması, bu iç çekişmenin sonucudur. Milletin değerlerine yabancı bir cumhurbaşkanı da milletin temsilcisi de olamaz, değerlerini de koruyamaz. 

Eşlerin başlarını açmasını tavsiye edenlerin de, ya İslamiyet'in emirlerini bilmedikleri, yada bu milletin %99?unun Müslüman olduğunu anlamak istemedikleri anlaşılıyor. Milletin, devletten istediği hem dünyasını, hem ahiretini kazandıran bir şekilde idare edilmesinin sağlanmasıdır. Bu da, milletin kendi değerlerini paylaşanlar tarafından idare edilmesiyle mümkündür. 

Aslında başörtüsü ile ilgili bir mesele yoktur ama bazıları zihinlerinde bunu mesele haline getiriyor. Bu sorunda kesin çözüme, millete sorularak ulaşılabilir. Milleti ve Devletin geleceğini düşünenler başörtüsü konusunda referandum yolunu açarlar. Milletin nasıl Cumhurbaşkanı istediğini merak edenler de Cumhurbaşkanının Millet tarafından seçilmesini sağlarlar. Değilse birkaç kişinin düşünce ve demeciyle Devlet yönetilmez ve bu Millete yazık edilmez. 25 Ocak 2006

Adnan Tanrıverdi

Paylaşmak ister miydiniz?

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn