Örtü Madurlarına Destek (25 Ocak 2001)

(Aşağıdaki Bildiri 25 ocak 2001 tarihinde M.Ü. İlahiyat Fakültesinde Basın önünde okunmuştur. Bildiri bir kısım duyarlı yazılı ve görsel basınımızda yerini bulmuştur.)

      

ÖRTÜ MADURLARINA DESTEK

                                    

Marmara Üniversitesi İlâhiyat Fakültesi Dekanlığınca alınan, İlâhiyat Fakültesinin kız öğrencilerinin başörtüleri ile okullarına alınmasını engelliyen kararını keyfi, hukuk dışı ve haksız buluyorum.

 

Başörtüsü ile okula girmeyi yasaklayan karar; Anayasamızın ?Din ve Vicdan Hürriyeti?, ?Bilim ve Sanat Hürriyeti? ve ?Eğitim ve Öğretim hakkı? ile ilgili hükümlerini ihlal ettiği gibi; Türk Ceza Kanununun 175 inci maddesine göre de suç teşkil etmektedir.

Başörtüsü ile okula gelmenin, Cumhuriyeti ve Devleti yıkmaya matuf bir eylem olduğuna dair görüş ve beyanların gerçekle alakası yoktur.

Başörtüsü takmak ve örtünmek  Müslüman kadın için bir ibadettir. İnancının gereğidir. Bu zaruretin başka taraflara çekilerek, yasağa gerekçe gösterilmesini artık kimse samimi bulmuyor.

Yasaklar, inanan bir kısım insanları dışlama, toplumu bölme ve kargaşa etkisi yapmakta; Milli Birlik ve beraberliğin çimentosu sayılan manevî değerlerimizi hırpalamaya yönelmektedir. Artık bu gerçeklerin anlaşılması zamanı gelmiştir.

Dinî eğitim ve bu eğitimi almış insanların önüne konulan engellerin; Milletin ufkunu ve geleceğini karartan ve ülkemizi mücrimler ülkesi haline getirecek bir uygulama olduğu ve Türkiye?de İslâm Dininin avam dini haline getirilmek istendiği pek yakında anlaşılacaktır.

 

Dinî eğitim ve beşikten mezara kadar verilecek dinî terbiye; ERDEMLİ insan yetiştirir.Erdemli insanların elinde Ülkemiz yücelir. Bu gün, en ücra köşedeki insanımızdan, Cumhurbaşkanımıza kadar, bütün kademelerde yaşadığımız ve içinden çıkamadığımız sorunların büyük bir kısmı ortadan kalkar.

 

Yeter artık, Silahlı Kuvvetlerimizden, Üniversitelerimizden ve diğer Kamu Kuruluşlarından, yetişmiş insanlar, inançları nedeniyle atılmasın. Kör döğüşü yapmayalım. Günlük basit çıkarlar uğruna yüce değerleri heder etmeyelim. Devleti ve Milleti, Kurtarıyoruz diye, katletmeyelim. Bu iç çekişmenin, inancı ne olursa olsun, bu topraklarda yaşayan hiçbir kimseye faydası yoktur.

Sorunlar, ilim ışığında çözülmeli, mütehassıslarına havale edilmelidir. İşler küçük insanların elinde tanınmaz hale gelir. Aklı selîmi devreye sokma zamanı gelmiştir.

 

Diyanet İşleri Başkanlığımız ve İlâhiyat Fakültelerimizin değerli öğretim üyeleri; din eğitimi ve dini eğitime konulan engeller karşısında ilmî tavırlarını cesaretle almalıdırlar.Bu, Milletimize karşı onların boynunda bir borçtur.

Üstün hukuk anlayışına güvendiğimiz Cumhurbaşkanımız, yasal olmayan ve hukuk dışı uygulamalara dur demelidir.

TBMM?nin değerli üyeleri, yasakları engelliyecek açık yasal düzenlemeleri yapmalıdır.

Korkarım, biz iç didişmemizi bitiremez isek, dışarıdakiler Milletimizi de Devletimizi de bitirecekler.

Marmara Üniversitesi İlâhiyat Fakültesinin kız ve erkek öğrencileri olarak, kızlarımızın eğitiminin engellenmesi karşısındaki dayanışmanız ve gösterdiğiniz tepkideki ağır başlılık, sükunet ve yapıcı eylemler örnek teşkil edecek derecede ve medenî ölçüler içerisinde olmaktadır. Zaten sizlerden başka türlüsü de beklenemezdi. Takdirlerimi belirtmek isterim.

 

Hakkınızı alıncaya kadar sizi destekleyeceğim. Haklı davanızda yanınızda olacağım. Allah(cc) yardımcınız olsun. Sevgilerimi sunuyorum. (25 Ocak 2001)

                        

Adnan Tanrıverdi (E) Tuğgeneral

Paylaşmak ister miydiniz?

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn