ASSAM-ASDER Ortak Basın Açıklaması (18 Şubat 2016)

ASSAM-ASDER ORTAK BASIN AÇIKLAMASI

HAİN SALDIRIYI LANETLİYORUZ

17 Şubat 2016 Çarşamba günü saat 18:31'de Türk Silahlı Kuvvetleri personelini taşıyan servis araçlarına, İnönü Bulvarı üzerinde bulunan kavşaktaki trafik ışıklarında bekledikleri esnada PYD mensubu bir terörist tarafından patlayıcı yüklü araçla düzenlenen saldırıda 28 kişi şehit olmuş ve 61 kişi yaralanmıştır.

Bu gün saat 09:40 sıralarında da Diyarbakır-Bingöl karayolunun Lice Mermer bucağı mevkiinde askeri bir konvoyun geçişi sırasında, karayolunda meydana gelen patlama sonucunda 6 askerimiz şehit olmuş, bir askerimiz yaralanmıştır.

Şehit olan subay, astsubay, erbaş ve erlerimiz ile sivil kardeşlerimize Allah'tan rahmet, ailelerine ve Silahlı Kuvvetlerimize baş sağlığı ve sabır, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz.

Ülkemizde olduğu gibi mensuplarımız üzerinde de derin teessüre sebep olan sinsi ve hain saldırıları lanetliyor sebep olanların cezalandırılmasını bekliyoruz.

Canı pahasına görevini yapmaya kendini adamış ve bu yolda Şehit olmuş veya yaralanmış askerlerimiz, bu durumları ile sanki bize merhum şairimiz Mithat Cemal Kutay'ın aşağıdaki dizeleri ile sesleniyorlar:

.."Gökler çıkabildin, uçabildinse derindir,
Tarihi kendin yazabildinse, eserindir.
Bahsetme bu gün sade dünün mucizesinden,
İnsan utanır sonra yarın kendi sesinden,
Asrın yaşamak hakkını vermez sana kimse,
Sen asrın üstünde izin varsa benimse;
Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır;
Toprak, eğer uğrunda ölen varsa vatandır! "

Uluslarası güçlerin kontrolünde yapılan benzeri hain ve sinsi saldırıların, Ülkemizin güvenliği, birliği, refahı ve bekasının temini için kararlılığımızdan vazgeçiremeyeceğini, maddi ve manevi bedel ödemekten geri bırakmayacağını bütün dünyaya ilan etmek istiyoruz.

"Askeri Servis Araçları Saldırısı" YPG ve PYD 'nin; ideoloji, teşkilat ve hedefleri bakımından, aynı kefede bulunduğu PKK gibi, eylem ve terör uygulaması bakımından da, Suriye'de üslenmiş dış destekli bir terör örgütü olduğu hususundaki inancımızı dünyaya yeniden ilan etmemizi zorunlu kılmıştır.

PYD mensubu bir katil tarafından yapılan eylemin arkasında bu örgütü terörist saymayan ABD, Rusya, İran ve Beşer Esed'in bulunduğunu, Suriye ve Irak'taki kanlı emellerinin kabul edilmesine, Ülkemizi zorlama amacına dönük olduğunu biliyoruz.

Suriye'nin mazlum halkı, ülkemizin huzur ve bütünlüğü için kararlılığımızı göstermemizi, dış destekli bir dış tehdit olarak gördüğümüz YPG ve PYD varlığına karşı uluslararası hukukun tanıdığı meşru müdafaa hakkımızı etkili bir şekilde kullanmamızı bekliyor, Başta Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız ve Genelkurmay Başkanımız olmak üzere Devletimizin Yönetiminin cesur uygulamalarını ve ortak meselelerde İslâm Dünyası ile müşterek girişimlerini destekliyoruz. 18 Şubat 2016

Adnan Tanrıverdi
ASSAM Ynt. Krl. ve
ASDER Onursal Bşk.

Paylaşmak ister miydiniz?

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn