Milli İrade Tahakkuk Etmelidir (17 Şubat 2003)

  MİLLÎ İRADE TAHAKKUK ETMELİDİR

 18 Şubatta veya daha sonra, ama kısa bir süre sonra, TBMM'de, topraklarımızdan ABD'nin yararlanmasına izin veren tezkere görüşülüp karara bağlanacak.

Millet Vekillerimiz büyük bir sınavdan geçecekler. Kanaatlerini belirlerken, kimin ve neyin etkisi altında kaldıklarını da açıklamış olacaklardır.

Şu anda sorumluluk yüklenenler; ikna edilmiş olabilirler, yönlendirilmiş olabilirler, ülke menfeatleri açısından tehdit edilmiş olabilirler, değişik vaatlerle kandırılmış olabilirler. Gizli - açık anlaşmalar önlerine sürülerek, ekonomik sorunların altı çizilerek, geçmiş yönetimlerin milletten saklanan taahhütleri karşılarına çıkarılarak, kafaları karıştırılmış, zihinleri bulandırılmış olabilir.

 

İşte kuvvetler ayrılığı bu gün için var. Savaş kararı bunun için TBMM'ne bırakılıyor. TBMM'ne düşen; Hak ve hakikat doğrultusunda, vicdanları rahatlatan, Milletin isteğini yansıtan istikamette karar vermeleridir.

Her şeyden önce TBMM, ABD Başkanı'nın istediği tarzda ve tarihte karar çıkaran, ABD'nin bir eyalet meclisi değildir. Bize danışılmamış, düşmanı tarafımızdan seçilmemiş, hedefi tarafımızdan tespit edilmemiş, yeri ve zamanı tarafımızdan belirlenmemiş, Milli çıkarlarımıza ters, manevî hayatımızı altüst edecek bir savaşa sürüklenmemize vize verilmemelidir.

TBMM, İradesi ile, ABD'nin Irak'ı istila ve işgalini önleyebileceğinin bilincinde olmalıdır. Dünya'da bu imkâna sahip tek belirleyici güç olarak kendisinin kaldığını göz önünde bulundurmalıdır.

Ülkemizin toprak bütünlüğünün, üniter yapısının, millî birlik ve beraberliğinin, bağımsızlık ve millî egemenliğinin, milli ve manevi değerlerinin, istikrarın, güvenlik ve devletin bekâsının muhafazası için ABD isteklerine HAYIR denilmelidir.

Komşu ve kardeş Irak halkının maruz kalacağı katliama ortak olmamak için, Ortadoğunun kana bulanmaması için, ABD ve İsrail planlarının tahakkukuna imkan vermemek için, ABD isteklerine HAYIR denilmelidir.

İslâm ülkelerinden hayır diyenlere güç vermek, tarafsızlığını muhafaza edenleri hayır demeye sevketmek, kararsız olanları ve destek verenleri tarafsız hale getirmek için; Avrupa ve Asya'daki menfeati zarar görecek ülkelerin açık ve gizli desteğini sağlamak için, ABD isteklerine HAYIR DENİLMELİDİR.

Bölge meselelerinde sözümüzün dinlenmesi, İslâm ülkeleri arasında yeni bir güç birliği ortamının yaratılması ve Global politikaların belirlenmesinde bir güç merkezi oluşturma imkanlarına yönelebilmek için, ABD isteklerine HAYIR denilmelidir.

Eğer bizim hayır dememize rağmen, ABD askeri harekâttan vazgeçmezse, bu kararından dolayı en ağır faturayı kendisinin ödemesi için, ABD isteklerine HAYIR denilmelidir.

17 Şubat 2003

 

Adnan Tanrıverdi
Emekli Tuğgeneral

Paylaşmak ister miydiniz?

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn