Şehitlerimize Allah'tan Rahmet Diliyoruz (28 Mart 2009)

ŞEHİTLERİMİZE

ALLAH'TAN RAHMET DİLİYORUZ 

Yiğit vatan evladı, dava adamı; örnek, mert ve dürüst siyaset ve devlet adamı, vefakar, mütevazi, şuurlu, imanlı, mükemmel insan, milletimizin milli ve manevi değerlerinin örnek temsilcisi, Muhsin Yazıcıoğlu 25 Mart 2009 tarihinde elim bir helikopter kazası sonucu Allah (cc)'ın rahmetine ulaştı.

İnşaallah hükmî şehit makamındadır.

Milletimiz ve devletimiz için, yeri zor doldurulacak, bir model insandı.

Takdir-i ilâhi karşısında boynumuz kıldan incedir. Ama üzülmemek elde değil. 

 

Aktif siyasete girmeyeceğimizi bilerek, devre arkadaşım E. Alb. Zafer Tüter ve Büyük Birlik Partisi İstanbul İl Yöneticileri ile, emekliğimin ikici yılında, 1998 baharında, Merhum Muhsin Yazıcıoğlu'nu fakirhanede misafir etmek imkanı bulmuştuk. Bizi ihya etmişti. Memleket meselelerini istişare imkanı bulmuştuk.

Aynı yılın sonbaharında yapılan Parti Kongresine yaptıkları davete icabet etmiştim de beni sağ yanına oturtmuştu. Coşkulu kongrede, merhumu biraz daha yakından tanıma imkanı bulmuştum. 

2006 yılı Şubatında Derneğimizce düzenlenen bir panelin arkasından Şubat sonunda, Parti Merkezinde kendilerini ziyaret etmiştim. Türk Devletlerine bir turdan yeni dönmüştü. Kendisi ve partililer çoşkulu idiler. Gittikleri Ülkelerdeki gördükleri hüsnü kabul çok mutlu etmişti. Genel Merkez binası, hoş geldin demek isteyen partililerle dolup taştığı bir gündü. Teşkilatı tarafından ne kadar sevildiğini gördüm. 

Muhsin Bey, 1998 yılından beri acılı ve sevinçli günlerimizde irtibatımızı sürdürdüğümüz değerli bir dostumuzdu. Bu tanışıklık üzüntümüzün artmasına sebep oldu. 

Kendisi hakkında hüsnü şehadetimiz var. Mekamının cennet olacağına ve hükmî şehitlik şartlarını taşıdığına inanıyorum. 

Yeri zor doldurulacak bir siyaset ve devlet adamı idi. Millet olarak kaybımız büyüktür. 

Şahsım ve Adaleti Savunanlar Mensupları adına; Şehit Muhsin Yazıcıoğlu'na ve aynı helikopterde şehitlik mertebesine ulaşan Yüksel Yasçı, Mustafa Kaya İstektepe, Erhan Üstündağ ve Murat Çetinkaya'ya Allah'tan Rahmet, kayıp İHA Muhabiri İsmail Güneş'in tez vakitte sağ olarak bulunmasını, şehitlerimizin aile fertlerine ve Milletimize baş sağlığı diliyorum. 28 Mart 2009

Adnan Tanrıverdi

Emekli Tuğgeneral

ASDER Gnl. Bşk.

Paylaşmak ister miydiniz?

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn